fbpx

Publisert: 24.09.2021

Kilde: Torill Berg og Bernt Roald Nilsen i ReiseKick

Del artikkel:

ReiseKick. Den som reiser har noe å fortelle. 

Hallo Lillestrøm! Terningen landet på 6!

Hallo Lillestrøm! Terningen landet på 6!

– Jeg skal flytte til Lillestrøm! 

Publisert: 24.09.2021 Kilde: Torill Berg og Bernt Roald Nilsen i ReiseKick

ReiseKick. Den som reiser har noe å fortelle. 

– Hva sa du? Lillestrøm? Hun er den bedre halvdelen av ReiseKick, og har trivdes i Tromsø i mange år. Og nå skal hun flytte til … Lillestrøm? Det er mer enn 25 år siden jeg forlot Romerike til fordel for Oslo, og jeg husker Lillestrøm som kun en togstasjon og et fotballag. Kan det være noe mer enn det nå? Vi blir raskt enige om å ta en seriøs sjekk av Lillestrøm og trille terning, og det skal vise seg at vi må krype til det ene korset etter det andre!

Vi går for Kulturbyen Lillestrøm!

Lillestrøm har blitt kalt Kunnskapsbyen, blant annet på grunn av forskningsmiljøet på Kjeller, men det spørs om ikke Kulturbyen passer enda bedre. Vi tar tog fra Oslo, og blir umiddelbart satt ut! Toget går hvert 10. minutt og tar 10 minutter fra Oslo! Når vi kommer ut av stasjonen, ligger kulturtilbud på rekke og rad et par hundre meter unna (ja, stasjonsområdet er preget av mye trafikkaos på fire hjul, men rykter sier at det er planer om å gjøre noe med det)!

En av de flotteste jernbanestasjoner – og beste croissanter.

Tog til/fra Oslo hvert 10. minutt, og det tar 10 minutter!

Supersentralt kulturelt kinderegg

NITJA senter for framtidskunst er rett og slett et vakkert bygg, helt i vår smak. Her er nasjonale og internasjonale kunstnere representert, og kafé Nitja er et utmerket sted å legge inn et hvileskjær. Rett bak NITJA ligger Lillestrøm Kultursenter, 95-åringen som er i bedre slag enn noen gang, med flotte scener og artister, og den hyggelige kafeen Scene 5. Som om ikke det er nok, vokser et nytt, fantastisk bibliotek frem et steinkast unna. Byen har jo et kulturelt kinderegg helt utenom det vanlige! Kulturbyen Lillestrøm der, altså!

NITJA senter for samtidskunst – et kult bygg!

Lillestrøm kultursenter – flott bygg – flotte folk – flott program!

Byutvikling – fra sagflis til betong

Kommunen Lillestrøm er svær etter sammenslåingen med Fet og Sørum 1.1.2020. Det bor hele 88 000 innbyggere her, men vi velger å konsentrere oss om byen Lillestrøm, og er SÅ imponert over det vi nå ser vokse frem. Det ligger i sakens natur at det blir kritikk når sentrum endres, men vi liker miksen av villaer, blokker og høyhus som nå vokser frem. Den gamle flisbyen er i ferd med å bli en moderne by av glass og betong, og gjør det med stil!

Byutvikling handler om å smelte sammen det gamle og det nye. Lillestrøm gjør det!

Et variert utvalg av gode spisesteder

Vi tar oss god tid når vi pløyer byen, det betyr også å stikke innom et par spisesteder. Vi elsker italiensk og asiatisk, og da kan vi vel bare gi deg stikkordene Casa Mia og Chi. Og så libaneseren Feniqia, og for deg som digger indisk finnes det flere. Og kaffen på Luna var jo bare en drøm! På torget ligger den ene baren og kafeen etter den andre, og den aller beste croissanten (jeg er litt skadet etter 10 år med leilighet i France) fant vi jo på Lillestrøm stasjon!

Absolutt ingenting å si på spisestedene i Lillestrøm. Hipp, hipp!

Elvelangs med kunstneriske inntrykk

Når vi først er på vandring: Det er noe med det å vandre langs en elv i en by. Lillestrøm har Nitelva, og vi må selvsagt sjekke ut den! Det er bare å hente frem superlativer, det er nydelig, grønt og landlig å gå tur her! Her nyter du vakker natur eller glaner på kunstneriske installasjoner langs elva. Galleri i naturen, kunstrunde i det fri, for en herlig idé!

Kunstrunden langs Nitelva anbefales varmt! Yes to all!

Norges beste sykkelby – og … Nebben!

Når vi har nytt turen langs Nitelva, kommer vi til slutt til Nebben. Hvem har vel ikke prøvd seg på et magaplask her? Nebbursvollen er medisin på grønn resept for Lillestrømlinger, men vi er dessverre litt usikre på om det har resultert i norgesmestre i svømming? Byen er uansett en by med et stort idrettstilbud, den ble blant annet valgt til hele Norges beste sykkelby i 2008, 2010 og 2012 (!). Vi låner en sykkel, og det er en drøm å sykle her, byen er jo nesten kjemisk fri for motbakker …

Flott å sykle på flate Lillestrøm!

Nebben er stedet når sola steiker om sommeren!

Her skal det sykles, både med og uten strøm. Pedalene venter på deg!

LSK – en av byens beste merkevarer?

Man kan ikke skrive om Lillestrøm uten å nevne fotballklubben Lillestrøm Sportsklubb. LSK har jo desidert flest år i norsk toppdivisjon, hele 37 år! For en merkevare! At klubben også satser på kvinnefotball varmer et fotballhjerte, og det er kult og riktig å se at klubbens vimpler vaier i vinden når vi går nedover Aleksander Kiellands gate. Sånt skaper identitet! Apropos gata: Jeg husker den som nedslitt og rølpete, men SÅ flott både gata og blokkene er blitt nå!

Ingen tvil om hvem som er kongen av Åråsen: Gode, gamle Tom Lund!

Spennende byutvikling ved Varemessa

Små byer skal ha små nisjebutikker, og Lillestrøm leverer. Det er bra at frittstående butikker, enten det gjelder klær, sport eller blomster, fortsatt lever, og senteret er passe kamuflert etter vår mening. En hyggelig gågate med enda flere spisesteder munner ut ved togstasjonen, og på andre siden, der Varemessa er, er det duket for spennende byutvikling i årene som kommer. Byen har til og med egen flystripe, og kun 10 minutter med tog til Gardermoen!

Frittstående nisjebutikker i sentrum, det digger vi!

Samfundet – passe sted å trille terning

Det passer perfekt å sitte på en benk like ved Samfundet og oppsummere når vi skal trille terningen. Helt fra 1865 var Samfundet stedet for politiske diskusjoner, vi tenker at det kunne være harde tak. I dag er dette byens mest ærverdige selskapslokaler, vi prøvde dem selv da vi inviterte en skokk med ivrige skrivere til skrivefest på Lillestrøm!

Samfundet – en politisk bastion i 100 år, nå flotte selskapslokaler!

Kort vei til variert natur på alle kanter

Er det noe vi har glemt, tenker vi mens sola glitrer i Nitelva. Ja, selvfølgelig! Den korte veien til naturen må jo nevnes! Øyeren er idyllisk, ikke dumt å ha båt når du bor på Lillestrøm. Ikke så verst å gå tur i Romeriksåsene eller balansere på lensene på Fetsund, heller. Og – hun som flyttet til Lillestrøm, beiner opp på Bjønnåsen ukentlig (ja, vi vet det er Rælingen, men alikkavæl :), det er jo nært! Vi tar med turene våre langs Nitelva, Leirelva og Sagelva, så har vi vært innom det meste. Det er tid for terning, vi hever glassene med medbrakte bobler, og fastslår at tallet er … 6!

Bjønnåsen på 396 m.o.h. er bare 10 minutter unna!

Her er 4 fine forslag om ting å gjøre i nærmiljøet:

Gå på vannet på Fetsund lenser!

Vakre Fetsund lenser må du bare innom!

Fetsund lenser i Lillestrøm kommune er Norges eneste gjenværende fløtningsanlegg – og et enestående kulturminne! Anlagt i 1861, nedlagt i 1985. Vi gikk på vannet på Fetsund lenser!

Les artikkelen her: Fetsund lenser – Norges eneste gjenværende fløtningsanlegg

Bo i et glasshus like ved Øyeren!

Ganske sykt å bo i glasshus et døgn, egentlig!

Vi har prøvd et døgn i glasshus! En ganske syk idé i skråningen på Rælingen-siden sør for Øyeren. Glasshytta på 21 m2 er til leie, vi måtte bare prøve, og det ble et fantastisk døgn!

Les artikkelen her: Et helt fantastisk døgn i glasshus!

Gå flotte turer i Romeriksåsene!

Romeriksåsene gir litt «fjellfølelse» når du kommer opp i høyden

Folk i Lillestrøm har kort vei til fantastiske turmuligheter i Romeriksåsene. Vi har prøvd turområdet både sommer og vinter, det er barnevennlig og fint. På med turtøyet, folkens!

Les artikkelen her: Skitur i Romeriksåsene – flott og barnevennlig

Sjekk kinderegget langs Sagelva!

Full fart langs historiske Sagelva!

Sagelva er en av elvene der sagbrukene lå for 200 år siden. «Flisbyen» har nok sitt opphav herfra, en tur langs Sagelva er et kinderegg: Fysisk aktivitet, spennende natur og mye kultur!

Les artikkelen her: Fin «kulturell» fottur – elvelangs i Lillestrøm!

Kongeveien i Fetsund er helt konge!

Kongeveien på Fetsund er en lett og fin tur. Anbefales!

Å gå Kongeveien på Fetsund er virkelig en flott opplevelse! Utsikt over Øyeren nesten hele tiden, og mye historie som du kan lese om på plakater underveis! Lettgått og kortreist, prøv Kongeveien!

Les artikkelen her: Tur på Kongeveien i Fetsund

Likte du denne artikkelen? Ta en titt på de andre artiklene fra ReiseKick

Tilbake

Del artikkel:

Samarbeidspartnere

Bli med på oppturen er et budskap fra næringslivet i Lillestrøm. Initiativtakerne er Lillestrøm Eiendomsforum og samarbeidspartnere er Lillestrøm kommune og aktører fra næringslivet. 

© 2020 Bli med på oppturen | Web av Ahlin Kommunikasjon AS

© 2020 Bli med på oppturen | Web av
Ahlin Kommunikasjon AS