fbpx

Publisert: 16.02.2020

Kilde: Lindstow

Del artikkel:

Linstow AS er et av Norges ledende eiendomsselskaper. Selskapet eier, utvikler og forvalter eiendom innen ulike segmenter både i Norge og i utlandet.

Et kompetansehus med helse i sentrum

Et kompetansehus med helse i sentrum

– Potensialet for å utvikle mer helsenæring i Lillestrøm er stort, og det har vi lyst til å bidra til å realisere, sier Hege Hidle Aaser, direktør for Linstow Helse.

Publisert: 16.02.2020
Kilde: Lindstow

Linstow AS er et av Norges ledende eiendomsselskaper. Selskapet eier, utvikler og forvalter eiendom innen ulike segmenter både i Norge og i utlandet.

Eiendomsselskapet Linstow eier Romerike Helsebygg i Lillestrøm, som er Norges største kombinerte helsehus. Nå ønsker Linstow å utvide helsebygget slik at enda flere helseaktører kan få plass under samme tak.

800.000 besøkende

– Gjennom Romerike Helsebygg ønsker vi å legge til rette for utveksling av ideer og samskaping mellom helseaktører fra næringslivet, det offentlige, og fra forskning og utdanning. Gjennom å etablere gode møteplasser, kan Romerike Helsebygg bidra til å skape grobunn for innovasjon og nytenkning. På den måten kan helsebygget være en drivkraft for utviklingen av helsenæring i Lillestrøm og regionen, sier Aaser.

Romerike Helsebygg har vært en suksess siden det ble åpnet i 2009, med mer enn 800.000 besøkende hvert år. Her finner du blant annet legevakt, legesenter, tannlegetjenester, helsestasjon, blodbank, røntgen, ortopediteknikk, fysioterapi, ernæringsfysiologi, NAV, kommunal akutt døgnenhet og andre avtalespesialister.

Nå planlegger Linstow en utvidelse av bygget, fra 20.000 til 40.000 kvadratmeter. Dermed kan enda flere tjenester samles her.

Kreative møteplasser

– Romerike Helsebygg har vist hvordan samlokalisering av mange helsetjenester fra kommune, fylke, stat, næring og frivillighet gjør hverdagen enklere for både brukerne og de som jobber her, understreker Aaser.

– Det vi har erfart siden oppstarten for 11 år siden, er at fysisk nærhet er viktig for å skape læring, samarbeid og finne synergier. Ved å jobbe under samme tak og ha felles møteplasser, oppstår det innovasjon og nytekning. Linstow ønsker derfor å få inn enda flere helseaktører i det utvidede helsehuset, sier Aaser.

– Målet vårt er å skape rom for at disse skal jobbe godt med innovasjon og utvikling av smarte løsninger for blant annet helse- og velferdsteknologi, sier Aaser.

«Et kinderegg»

Lillestrøm er landets niende største kommune med nesten 90 000 innbyggere, sentralt plassert mellom Oslo og Gardermoen. Lillestrøm har forskningsmiljøene på Kjeller, universitetet OsloMet, nærhet til universitetssykehuset Ahus, i tillegg til høykompetansebedrifter som Institutt for Energiteknikk, Thermofisher og Datek.

Næringssjef Maria Hermansdatter Hoff i Lillestrøm kommune heier på å samle et større kompetanse- og teknologimiljø i Lillestrøm, og gjerne i Romerike Helsebygg. Hun ser at Helsebygget kan bli en kreativ møteplass for satsing på forskning, utdanning og innovasjon innen helse.

Det som er så spennende med satsingen på helsenæring her i Lillestrøm, er at det både vil kunne skape ny vekst og flere arbeidsplasser, samtidig som folk får bedre helse og et bedre liv som følge av nye behandlingsformer, sier Hoff.

Hun legger til:
Det er rett og slett et kinderegg!

Se mer på http://www.lindstow.no

Tilbake

Del artikkel:

Samarbeidspartnere

Bli med på oppturen er et budskap fra næringslivet i Lillestrøm. Initiativtakerne er Lillestrøm Eiendomsforum og samarbeidspartnere er Lillestrøm kommune og aktører fra næringslivet. 

© 2020 Bli med på oppturen | Web av Ahlin Kommunikasjon AS

© 2020 Bli med på oppturen | Web av
Ahlin Kommunikasjon AS