fbpx

Artikkel: Alle piler peker oppover

Publisert: 29.04.2022

Kilde: Oppturen

Del artikkel:

– Alle piler peker oppover​

– Alle piler peker oppover

Lillestrømkonferansen 2022 er rett rundt hjørnet, og timingen for det er perfekt, sier arrangørene. De mener det uforløste potensialet i det lokale næringslivet nå er enormt.

Publisert: 29.04.2022

Kilde: Oppturen

Tre blide damer på gaten
Fra venstre: Siri Berggreen (Romerike Sparebank), Sidsel Bjerke Hommersand (konferansier på Lillestrøm Konferansen) og Inger-Lise Melby Nøstvik (Kunnskapsbyen). Foto: Emma Hammervold.

Koronapandemien har i stor grad sluppet sitt klamme grep, møtearenaene er åpne igjen, og bedriftene har i enda større grad sett verdien av det å møtes og snakke sammen ansikt til ansikt.

Daglig leder i Kunnskapsbyen Lillestrøm, Inger-Lise M. Nøstvik tror dette bidrar til å skape en perfekt ramme for det som blir den sjette utgaven av Lillestrømkonferansen. Den forrige ble arrangert i en mer korona-vennlig form, mens det denne gang er klart for business as usual og å tenke offensivt for tiden fremover.

– Vi bor i en av Norges raskest voksende regioner, mellom Oslo og Gardermoen, både når det gjelder næringsetableringer, nyetableringer og befolkningsvekst. Vi er jo midt i smørøyet, sier Nøstvik entusiastisk.

– Alle piler peker oppover.

På det området får hun støtte av Siri Berggreen, administrerende banksjef i Romerike sparebank.

– Det er ingen tvil om at pilene peker oppover, så nå er spørsmålet hva vi bruker veksten til. Noe av det viktigste i den sammenhengen er at vi skaper flere arbeidsplasser og gode bomiljøer og ikke minst har en felles næringsstrategi, ikke bare for de enkelte kommunene, men for hele regionen. Det er ikke alle kommuner som har alt vi trenger, men sammen har vi alt sier hun. Vi må stå sammen og snakke med én stemme for hva vi trenger i vår region.

Årets konferanse har nettopp mottoet «Sterkere sammen», og i den forbindelse har Berggreen et brennende ønske.

– Jeg ønsker at vi skal komme ut derfra omforent med noe vi skal jobbe sammen for frem mot neste konferanse.

Foto: Benjamin A. Ward / Lillestrømkonferansen

Som vertskap for konferansen kan de to presentere en foredragsholderliste som inneholder alt fra lokale bedrifter til en statsråd, nemlig næringsminister Jan Christian Vestre (Ap). Romerike-regionen i et nasjonalt perspektiv vil også stå i fokus når Vestre går på scenen.

– Noe av det viktigste med konferansen er å bli kjent med andre som driver med noe i vår region, men også det å lære noe om nasjonale føringer og synliggjøre oss på den nasjonale arenaen, sier Siri Berggreen.

Berggreen, som er innflyttet bergenser, trekker i den sammenheng frem Bergens-området som et eksempel på en region som har gått sammen og laget en felles plattform, noe som var utslagsgivende for at vestlandsregionen har blitt såpass sterk og markant i nasjonal sammenheng. Hun er ikke i tvil om at det samme kan skje her.

– Vår region er uendelig sterk, potensialet er enormt, sier Siri Berggreen. – Vi har tall på at vår region er en av de beste i landet på utvikling og nye bedrifter.

Inger-Lise M. Nøstvik er også klokkeklar på at Lillestrøm-området kan levere minst like solid som andre regioner, og at det ikke er noen grunn til å være unødvendig ydmyk.

– I Bergens-området er de kanskje litt mer «høye og mørke» enn oss her, men vi har mye å være stolte av også her, sier hun.

I tillegg vil bærekraft være et sentralt tema gjennom dagen, og det er det gode grunner til, ifølge Nøstvik.

– Bærekraft er en forutsetning for langsiktig drift. I det ligger det at vi ikke skal bruke opp jordkloden, men å gi den videre til barna våre i bedre stand. Bærekraft har gått fra å kanskje være et litt forslitt uttrykk siden 1980-tallet, men som nå strammer seg til, blant annet gjennom dokumentasjonskrav for å få finansiert prosjekter og innen innkjøp, sier hun.

Foto: Benjamin A. Ward / Lillestrømkonferansen

Begge har store forhåpninger om at konferansen skal bidra til at deltakerne forlater den med nye tanker, ny kunnskap og ikke minst positivitet.

– Jeg håper det blir et Kinderegg som skaper engasjement og stolthet av regionen. Hvis ikke vi har tro på regionen, vil heller ingen andre ha det. Forhåpentligvis har du også lært noe nytt og tatt med deg noe du kan bruke på arbeidsplassene og snakke med kollegaene om. For det tredje handler det om å skape et nettverk og at du har knyttet kontakter som vil være til nytte for begge parter, sier Berggreen.

Både Nøstvik og Berggreen kan fortelle at det foreligger planer for videreutvikling av konferansen, uten å gå inn på detaljer. Når det gjelder årets konferanse, kan Nøstvik likevel friste med en liten godbit:

– Jeg kan røpe så mye som at det kommer en overraskelse, avslutter hun.

Lillestrømkonferansen går av stabelen 5. mai.

Tilbake

Del artikkel:

Samarbeidspartnere

Bli med på oppturen er et budskap fra næringslivet i Lillestrøm. Initiativtakerne er Lillestrøm Eiendomsforum og samarbeidspartnere er Lillestrøm kommune og aktører fra næringslivet. 

© 2020 Bli med på oppturen | Web av Ahlin Kommunikasjon AS

© 2020 Bli med på oppturen | Web av
Ahlin Kommunikasjon AS